
Summary
Effective June 1, 2020, members must report transactions in U.S. Treasury 
Securities executed to hedge a primary market transaction with an 
appropriate identifier. Members will have additional time to report such 
transactions—until the next business day during TRACE system hours.  
The rule text is available in the online FINRA Manual.

Questions regarding this Notice should be directed to:

00 Joseph Schwetz, Senior Director, Market Regulation, at (240) 386-6170  
or joseph.schwetz@finra.org; or

00 for legal and interpretive questions, Racquel Russell, Associate  
General Counsel, Office of General Counsel, at (202) 728-8363 or  
racquel.russell@finra.org.

Background and Discussion
On June 21, 2019, the Securities and Exchange Commission (SEC) approved 
amendments to FINRA Rule 6730 (Transaction Reporting) to provide members 
with additional time to report to TRACE transactions in U.S. Treasury 
Securities1 executed to hedge a primary market transaction, and to adopt 
a new modifier to identify such transactions.2 Specifically, pursuant to the 
amendment, members would be required to report transactions executed to 
hedge a primary market transaction that meets the definition of “List or Fixed 
Offering Price Transaction” or “Takedown Transaction”3 no later than the next 
business day (T+1) during TRACE system hours (i.e., until 6:29:59 p.m. ET on 
T+1),4 and to append an appropriate modifier to identify such transactions.
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These amendments will take effect on June 1, 2020. Specifications will be made available at 
least 90 days in advance of the effective date.

Below FINRA provides frequently asked questions (FAQs) and responses with respect to the 
application of the Treasury hedge requirements. These FAQs also will be posted to FINRA’s 
website and may be updated from time to time.  

Frequently Asked Questions

Question 1: A syndicate manager sells a new issue corporate debt security to a syndicate 
member as a Takedown Transaction and the syndicate member in turn sells 
to customers at the List Offering Price. If the syndicate member that is selling 
to customers in P1 trades effects Treasury hedge transactions for those 
customers, may it avail itself of the additional time and append the Treasury 
hedge modifier?  

Answer:  Yes. The syndicate member’s Treasury hedge transactions for customers in 
connection with the P1 trades are in scope; therefore, the syndicate member 
must append the modifier (pursuant to Rule 6730(d)(4)(G)(iii)) and may avail 
itself of the additional reporting time (pursuant to Rule 6730(a)(4)(B)).  

Question 2: Same facts as above, except instead, the syndicate manager, who is not 
executing the P1 transactions directly with customers, effects the Treasury 
hedges for the customers. Can the syndicate manager report the Treasury 
hedge on T+1 and use the Treasury hedge modifier? 

Answer:  Yes. Because the syndicate manager’s Treasury hedge transactions are in 
connection with the customers’ P1 positions (even though acquired from the 
syndicate member), then the syndicate manager’s hedge transactions also 
would be in scope.  

Question 3: A sole underwriter sells to Firm A at the List Offering Price. Firm A is trading for 
its proprietary account. Both parties report the trade as P1 transactions. Firm 
A then effects a Treasury hedge transaction for its corporate bond position 
with the sole underwriter. Is the Treasury hedge transaction in scope for the 
additional reporting time and Treasury hedge modifier?

Answer:  Yes. Because Firm A’s Treasury hedge transaction with the underwriter is 
hedging a position acquired in a P1 trade, both the underwriter and Firm A 
must append the Treasury hedge modifier and may avail themselves of the 
additional reporting time.
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Question 4: Firm A bought corporate bonds from a sole underwriter in a P1 transaction and 
sold these bonds to a customer at a price above the List Offering Price. If Firm 
A also executes a Treasury hedge transaction for the customer in connection 
with the corporate bond transaction, would the Treasury hedge trade by Firm 
A qualify for the modifier?   

Answer: No. In the above scenario, Firm A’s sale to the customer was not at the List 
Offering Price, and, therefore, was not a P1 transaction. As a result, the 
Treasury hedge transaction in connection with the corporate bond trade would 
not be eligible for the additional time provided for under Rule 6730(a)(4)(B) 
and would not be appended with the Treasury hedge modifier pursuant to  
Rule 6730(d)(4)(G)(iii).  

Question 5: At the request of customers, my firm effects Treasury trades to hedge positions 
acquired by customers in P1 transactions. However, my firm also hedges with 
Treasuries its own existing positions that were not P1 transactions. Can my 
firm’s proprietary hedges carry the new Treasury hedge modifier under Rule 
6730(d)(4)(G)(iii)?

Answer: No. The additional reporting time and modifier provided for under Rules 
6730(a)(4)(B) and Rule 6730(d)(4)(G)(iii), respectively, would not be available 
where a member’s Treasury hedging activity is not related to a new issue 
transaction that meets the definition of List or Fixed Offering Price or 
Takedown Transaction for a non-Treasury, TRACE-Eligible Security.    

Question 6: My firm executed a Treasury hedge transaction in connection with a P1 trade 
and reported the Treasury hedge transaction on trade date prior to the close of 
TRACE system hours. May my firm omit the Treasury hedge modifier since we 
did not avail ourselves of the extra trade reporting time provided by the rule?    

Answer:  No. Members must append the Treasury hedge trade modifier when reporting 
to TRACE any transaction in a U.S. Treasury Security that is executed to hedge  
a P1 transaction, irrespective of when the trade was reported.
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easily understandable. However, please be aware that, in case of any misunderstanding, the rule language prevails. 

1.	 Rule	6710(p)	defines	a	“U.S.	Treasury	Security”	
as	“a	security,	other	than	a	savings	bond,	issued	
by	the	U.S.	Department	of	the	Treasury	to	fund	
the	operations	of	the	federal	government	or	to	
retire	such	outstanding	securities.”	The	term	“U.S.	
Treasury	Security”	also	includes	separate	principal	
and	interest	components	of	a	U.S.	Treasury	
Security	that	has	been	separated	pursuant	to	
the	Separate	Trading	of	Registered	Interest	and	
Principal	of	Securities	(STRIPS)	program	operated	
by	the	U.S.	Department	of	Treasury.

2.	 See Securities	Exchange	Act	86178,	84	FR	30783	
(June	27,	2019)	(Order	Approving	File	No.	SR-
FINRA-2019-014).

3.	 A	“List	or	Fixed	Offering	Price	Transaction”	and	
“Takedown	Transaction,”	which	are	identified	with	
the	“P1”	modifier,	generally	are	primary	market	
sale	transactions	on	the	first	day	of	trading	of	
a	security:	(i)	by	a	sole	underwriter,	syndicate	
manager,	syndicate	member	or	selling	group	
member	at	the	published	or	stated	list	or	fixed	
offering	price	(or,	for	Takedown	Transactions,	at	a	
discount	from	the	published	or	stated	list	or	fixed	
offering	price);	or	(ii)	in	the	case	of	primary	market	
sale	transactions	effected	pursuant	to	Securities	
Act	Rule	144A,	by	an	initial	purchaser,	syndicate	
manager,	syndicate	member	or	selling	group	
member	at	the	published	or	stated	fixed	offering	
price	(or,	for	Takedown	Transactions,	at	a	discount	
from	the	published	or	stated	fixed	offering	price).		
See Rule	6710(q)	and	(r).

4.	 If	the	transaction	is	reported	on	T+1,	the	trade	
must	be	designated	“as/of”	and	include	the	date	
of	execution.

Endnotes
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