
Attachment B: Carrying Firm Questionnaire

Questionnaire to be submitted by the carrying firm prior to the carrying of any accounts of a 
new introducing firm(s) (including omnibus firms whose accounts are to be carried
by the carrying firm) ("correspondents") pursuant to FINRA Rul es 4311(b)(3) and 4311.02.
The completed questionnaire shall be sent to the carrying firm's Regulatory Coordinator at 
FINRA no later than 10 business days prior to the carrying of any accounts of a new 
correspondent.

If using a pre-approved form of carrying agreement pursuant to FINRA Rule 4311(b)(2),  
please specify form and date of FINRA's approval of such form:

Section I:Correspondent Profile

1.    Name of correspondent:   

2. Is the correspondent acting as an intermediary intr oducing firm for any 
other introducing firm(s) that is a party(ies) to t he carrying agreement?

Yes  If yes, please list the names of the other introducing firms and �

provide separate correspondent profile questionnaires for each:

No����

3. Is the correspondent a FINRA member?
Yes (if yes, please skip to Question 4)�

No If  no, please provide the following information:�

Is the proposed correspondent a US-registered broke r-dealer?

Yes If yes, �

please provide its SEC Registration  No.:  

No If  no, �

please list the foreign jurisdiction(s) in which the
correspondent  operates:  

4.   Method of Conversion of Accounts:
ACATS?   �  Yes

   �  No

Bulk Transfer?

Yes If yes, �

expected conversion date·  _
No����

Name of Delivering Broker:  

Other?  Please specify:  
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5.    Amount of clearing deposit collected from correspon dent  $   

6. Is this an arrangement for the carrying of an omnib us account(s)?
Yes (If yes, please skip to Question 8)�

No����

7.   Approximate number of retail accounts:  Institutional  accounts:     

8.    Expected correspondent customer:

Debit balances: $.  

Credit balances:$. 

9.   Customer Business Mix:  (Please indicate approximate  number of monthly tickets):

Listed equities  

Unlisted equities  

Asset Backed Securities    

Commodities  

Municipals
 Options

Governments   

Corporate Bonds  

Other (please specify

type(s) of product(s))                

10. Does the correspondent engage in proprietary tradin g activities to be 
cleared and/or carried by the firm?  If yes, please specify trading strategies 
(e.g., market making, speculative trading, customer facilitation, risk arbitrage, 
statistical  arbitrage, etc.) and indicate products traded  below:

Trading strategies engaged in:  

Listed equities  

Unlisted equities                    

Asset Backed Securities    

Commodities  

Municipals  Options

Governments   

Corporate Bonds  

Other (please specify
type(s) of product(s))  
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11. Will the correspondent be provided the following sp ecial margin privileges 
and/or have special margin requirements been establ ished for the 
correspondent's customer and/or proprietary account s?

If yes, please specify by completing a.- d. below:

  a.  Portfolio Margining:  Proprietary Accounts:   �Yes  � No

Customer  Accounts:  �Yes  � No

b.  Day Trading:  Proprietary Accounts:   �Yes  � No

Customer  Accounts:   �Yes  � No

c.  Special house requirements:    Proprietary Accounts:     �Yes  � No

Customer  Accounts:   �Yes  � No

d.    Other (specify):  

12. Has a Proprietary Accounts of Introducing Brokers ( PAIB) agreement been 
executed with the correspondent?

� Yes

� No If no, please explain.  _

Section II: Correspondent Risk Management
Please respond to the following questions as they apply to the proposed correspondent 
relationship.

Please note that FINRA Rule4311(b)(4) requires that each carrying firm shall conduct 
appropriate due diligence with  respect to any new introducing firm relationship to assess 
the financial, operational, credit  and reputational risk that such arrangement will have upon 
the carrying firm. The questions  below are representative of the type of reviews FINRA 
expects firms to conduct as part of their  correspondent due diligence performed in 
accordance with this  rule. However, the firm is expected to assess the extent of the review 
required for each correspondent and perform additional reviews as it deems necessary. 
Please note that a record of the due diligence conducted for each new introducing firm 
must be maintained by the carrying firm in accordance with the time frames prescribed  by 
Exchange Act Rule 17a-4(b).

1.    Has a review been conducted of the correspondent's business  �Yes  �No  �NA
mix and customer account activities?
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2. Is your operational staff familiar with the clearance and 

settlement requirements and the associated risks of the 
products in which the correspondent and its customers will 
transact?

� Yes � No � NA

3. Has a review of the correspondent's proprietary (including 
error account) and customer positions been conducted to 
assess  any potential financial or credit risks that may result 
from:

� Yes � No � NA

Low-priced  securities?a.
� Yes � No � NA

Concentrated securities?b.
� Yes � No � NA

Control or restricted securities?c.
� Yes � No � NA

Unique trading strategies?d.
� Yes � No � NA

Other? (please specify)________________________e.
� Yes � No � NA

4. Has a review  been conducted of the correspondent's FOCUS
or similar reports (if non-broker-dealer) for the past year?

� Yes � No � NA

5. Has a review  of the correspondent's last audited financial
report been performed?

� Yes � No � NA

6. Has a review  of complaint and disciplinary history for
the correspondent and its principal officers and Form U4
information for persons named  on Form BD, as applicable,
been conducted?

� Yes � No � NA

7. Have the accounts of the correspondent been reviewed for 
Master and Sub-Account structures in light of the guidance of 
FINRA Regulatory Notice 10-18 (April 2010) (Master and Sub-
Accounts)?

� Yes � No � NA

8. If direct market access or sponsored access is being provided 
to the correspondent or its customers, has the firm reviewed, 
and is the firm satisfied with, the correspondent's procedures 
for such activities?

� Yes � No � NA

With respect to the questions above (in this  Section II), any “no" response must  be 
accompanied by a written explanation included with this  questionnaire, indicating why 
management believes that the omission of this  review is appropriate (or why a "no" 
answer is otherwise appropriate) and does not rep resent an undue  risk to the carrying 
firm.

Signature of Chief Executive, Financial or 0perationaI Officer/Partner              Date

Print Name                                                  Title


