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March 3, 2006 
 
 
 

Ms. Barbara Z. Sweeney 
Office of the Corporate Secretary 
National Association of Securities Dealers, Inc. 
1735 K Street, NW 
Washington, D.C. 2006-1506 
 
Re: Notice to Members 06-06 – Proposed Interpretive 
 Material Addressing Gifts and Business Entertainment 
 
Dear Ms. Sweeney: 
 
 Wachovia Capital Markets, LLC (“Wachovia”) appreciates this opportunity to respond to 
your request for comments on Notice to Members 06-06 (“NTM”) relating to gifts and business 
entertainment by member firms of the National Association of Securities Dealers, Inc. 
(“NASD”).  Wachovia strongly supports the proposed interpretation of NASD Rule 3060 (the 
“Proposal”) put forth in the NTM and believes that the “principles-based” approach to business 
entertainment set forth in the Proposal is an effective method of dealing with this important 
issue. 
 
 Wachovia writes first to express our full support of, and agreement with, the comments 
made in Bond Market Association’s letter (the “BMA Letter”) to you dated March 3, 2006.  
Specifically, we believe (i) the modification to the definition of “customer” in the BMA Letter is 
a helpful clarification, (ii) the implementation of an effective record keeping requirement will 
take some time and accordingly, a significant transition period is warranted, and (iii) it is critical 
that the NYSE and other regulatory organizations who address this issue do so in a manner 
consistent, if not identical to, the NASD.  Lastly, we strongly encourage the NASD to 
incorporate all prior related guidance, or expressly disclaim any guidance that the NASD 
believes is no longer applicable. 
 
 As stated above, Wachovia strongly supports the NASD’s “principles-based” approach to 
interpreting Rule 3060.  At the same time, we believe it would be very helpful, and not 
inconsistent with that approach, for the NASD to give some specific clarifying guidance on 
certain issues that have been giving members some difficulty and to entertain some modest 
changes to the gift rules.  Following are our suggestions for your consideration. 
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• Gifts.  We recognize and accept the NASD’s position that rules regarding gifts, as 

opposed to entertaining, require bright lines as opposed to utilizing a principles-based 
approach.  Given that position, we would suggest the NASD modify and/or clarify the 
rules by: 

 
- Confirming that the calculation of the value of a gift under Rule 3060 does not 

include tax and shipping costs. 
- Confirming that a gift given to a client for speaking at a member-sponsored 

conference is not subject to Rule 3060 (provided non-client speakers received 
comparable gifts or remuneration).  

- Amending the Rule 3060 to apply the $100 limit on a per gift basis as opposed to 
an aggregate basis.  This would prevent inadvertent, technical violations without 
raising a concern about influence. 

- Increasing the aggregate limit to $300.  This number is still well below any 
threshold amount for inappropriately influencing an employee.  

 
• Closing Mementos.  We ask that the NASD confirm that gifts given at a closing event 

memorializing a transaction are not subject to the $100 limit.  It has been standard 
industry practice to present participants in a transaction with some items that memorialize 
the transactions (historically, a Lucite cube with a deal tombstone on it).  More recently, 
firms have begun presenting other items that may have some use beyond memorializing 
the transaction (i.e. a wine bottle, an electronic device).  These items typically have been 
embossed with the same transaction information you would find on a Lucite cube).  
Provided it is not extravagant, such an item should be outside the scope of the gift rules.  
Such items are meant as a thank you for a transaction already completed, not as a method 
of “causing an employee to act in a manner inconsistent with the best interests of the 
customer.”  Further, it can be construed as the kind of promotional items permitted by the 
NASD Notice to Members 99-55. 

 
• Entertainment.  Transportation to an Event – it is very helpful that the NASD clarified 

that transportation and hotel costs are part of the entertainment cost.  It would be useful if 
it was confirmed that transportation may include reimbursing client’s travel costs to an 
event even if the client travels unaccompanied by an employee of the member of the firm 
who is his or her host.  We believe this is the intent of the language in the Release but 
would appreciate a confirmation of that. 
 

• Educational, Philanthropic and Charitable Events – We appreciate and support the 
NASD’s view that these events should be considered in a different context than pure 
“entertainment events”.  We assume that sponsored professional golf and tennis events in 
which significant amounts of revenue go to charity are included in this definition.  We 
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would ask that you inform us if this is not the case.  Also, any examples of how these 
events can be treated differently would be helpful. 

 
• Monitoring.  We understand the requirement in the NTM for periodic monitoring by an 

independent reviewer can be done by an independent department within or affiliated with 
the Member, such as the Compliance Department or Internal Audit.  It would be helpful 
if this was confirmed. 

 
• Consistency with NYSE Exchange Proposal.  As stated above, we believe it is critical 

that the NASD, NYSE and other regulatory organizations that address this issue do so in 
a consistent, if not identical manner.  In developing such consistency, we would request 
that the NASD consider adjusting the view expressed by the NYSE in SR-NYSE-2006-
06 in which they make an exception to the general rule that tickets given to a client for an 
entertainment event are gifts if the client is unaccompanied by an associated person of the 
broker-dealer if “…exigent circumstances make it impractical for an associated person to 
attend.”  We believe this is a very useful exemption which will avoid technical violations 
of Rule 3060 without risk of abuse.  As a practical matter, it will avoid the unnecessary 
awkwardness of having to stop a client on his way to an event from entering because a 
last-minute emergency prevents the associated person from attending.  We believe that 
the NYSE requirement of pre-approval (or immediate post approval) along with other 
controls can ensure that this exemption is not abused. 

 
We appreciate the NASD’s approach to interpreting Rule 3060 as well as your 
consideration of our comments.  Please feel free to contact Donna Harris at (704) 383-
4900 or Vince Altamura at (704) 383-4903 if you wish to discuss any of the comments 
with us. 
 
     Sincerely, 
 
     s/Vincent Altamura 
 
     Vincent Altamura 
 
 
 
 

 
 


