Fidehty Capital Markets 200 Seaport Blvd. Z2H
Boston, MA 02210

March 5, 2010
FINRA WAR 8 2010
Attention: Marcia E. Asquith
Office of the Corporate Secretary
1735 K Street, N.W.
Washington, D.C. 20006-1506

FINR
Notice to Members

Dear Ms. Asquith:

National Financial Services LL.C and Fidelity Brokerage Services LLC (“Fidelity™)
appreciate the opportunity to comment on FINRA’s Regulatory Notice 10-03, which sets
forth three proposed rules: FINRA Rule 4314 (Securities Loans and Borrowings); FINRA
Rule 4330 (Customer Protection — Permissible Use of Customers’ Securities); and
FINRA Rule 4340 (Callable Securities).

After carefully reviewing the Regulatory Notice, we submit the following comments
specific to proposed FINRA Rule 4330 (Customer Protection — Permissible Use of
Customers’ Securities).

We generally support proposed FINRA Rule 4330(a), which continues to require a
member firm to obtain a customer’s written authorization prior to lending the customer’s
eligible margin securities, and would permit a member firm to satisfy the written
authorization requirement by using a single customer-signed margin agreement/loan
consent, provided that it contains a legend in bold type face placed directly above the
signature line that states:

BY SIGNING THIS AGREEMENT I ACKNOWLEDGE THAT MY SECURITIES MAY
BE LOANED TO YOU OR LOANED OUT TO OTHERS.

Considering the existing requirement under NYSE 402(b) and Interpretation 01, most
member firms currently have similar language already contained within their margin
agreement. We believe this new language and placement is relatively easy to
accomplish, but hereby request that this requirement apply only to new margin
agreements established, as opposed to requiring firms to repaper all existing margin
customers with the new language. Given that existing margin agreements generally
contain similar language already, we believe repapering existing agreements provides
only minor additional benefit at best and that the benefit would pale in comparison to the
tremendous cost involved in such an undertaking.

We have several comments related to proposed FINRA Rule 4330(b) (Requirements for
Borrowing of Customers’ Fully Paid or Excess Margin Securities).
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Proposed FINRA Rule 4330(b)(1) requires members to notify FINRA, in such manner
and format as FINRA may require, at least 30 days prior to engaging in such activities.
FINRA may request related information, including the written agreement authorizing
such arrangements, the types of customers, the accounts used and the collateral involved
in the transactions.

We generally agree with this requirement as applied going forward to member firms that
do not currently have programs in place to borrow customer fully-paid or excess-margin
securities. However, given that fully-paid programs have been a focus area during both
routine and “sweep” FINRA examinations over the last couple of years, we do not
believe there is any benefit to imposing this requirement on firms with existing programs
that FINRA has already taken the opportunity to review.

Proposed FINRA Rule 4330(b)(2) imposes a new requirements that a member firm, prior
to entering into a securities borrow transaction with a customer, provide the customer , in
writing (which may be electronic), with a clear and prominent notice that the provisions
of SIPA may not protect the customer with respect to such transaction and that the
collateral delivered to the customer may constitute the only source of satisfaction of the
member firm’s obligation in the event the member firm fails to return the securities. In
addition, a member firm would be required to provide the customer with information
regarding risks associated with the transaction (e.g., the potential loss of SIPC protection
as described above, a loss of voting rights, possible limitations on the ability to sell the
borrowed securities); the economics of the transaction, including potential tax
implications; and the member firm’s right to liquidate the transaction because of a
condition of the kind specified in proposed FINRA Rule 4314(b).

We agree that customers should be fully informed of the risks associated with lending
their fully-paid and excess-margin securities and believe that an industry-standard risk
disclosure form should be developed to help ensure consistent standards for disclosure
across the industry.

FINRA has expressed concerns about limitations on the ability of the customer to sell the
borrowed security. The SEC has issued guidance on ability to sell securities on loan
“long,” provided certain conditions are met (e.g., recall within 2 days etc.). We do not
believe any distinction should be drawn between hypothecated margin securities and
fully-paid or excess margin securities on loan, as long as it is reasonable to believe they
can be recalled by settlement date of the sale.

Although loaned securities are no longer covered by SIPC protection, it is important to

recognize that each loan of fully-paid or excess-margin securities must comply with Rule
15¢3-3 of the Securities Exchange Act of 1934. Rule 15¢3-3(b)(3) specifies, among
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other things, that the broker or dealer must provide to the lender collateral consisting
exclusively of cash or United States Treasury bills and Treasury notes, or an irrevocable
letter of credit issued by a bank as defined in Section 3(a)(6){A)~(C) of the Act which
fully secures the loan of securities.” Rule 15¢3-3 also sets forth the requirement to mark
the loan to the market not less than daily.

Proposed FINRA Rule 4330(b)(2) includes disclosure of the “economics of the
transaction.” We believe this should include the rate the customer will be paid by the
broker or dealer to borrow the securities, which already must be disclosed to the customer
as required under the standard master securities lending agreement executed between the
customer and the broker or dealer. We also believe customers should be made aware of
the potential for different tax treatment on the payment of dividends, while the security is
on loan.

However, we are aware that FINRA has discussed applying a mark-up type analysis to
this activity, which would not be analogous and we believe would be inappropriate.’
First, we note unlike typical securities transactions, the customer is receiving income
from the broker-dealer in these loan transactions as opposed to incurring an expense or
transaction cost on a trade. This transaction is more analogous to a customer’s cash
balance resulting in the firm paying interest to the customer out of the interest income the
firm earns off of the resulting free credit balance. In order for a customer to make an
informed decision as to what firm to place a cash balance with a firm or whether to invest
the cash balance, a customer only needs to know what rate they will receive. The rate
earned by the firm is irrelevant to the customer’s decision.

Second, there is not a one-to-one relationship between a customer’s loan of securities to
the firm and the firm’s loans to other customers or the street. The borrowed securities are
fungible with other like securities available for loan by the firm and may be effectively
lent to several different counterparties at different market rates and combined with other
available securities over the life of the loan. It would be impossible to definitively
identify for any fully-paid stock loan customer how much spread the firm made on their
particular securities just as a bank could not say how much it made on any particular
deposit through its loan portfolio. Any rate provided to the customer at the time of the
loan would be an average blended rate for that security. In addition, it would only be an

! Interpretations to Rule 15¢3-3 have also set forth other types of acceptable collateral, including, securities
issued by the United States Treasury, Participation Certificates and Mortgage-Backed securities guaranteed
by GNMA, and negotiable bank certificates of deposit and bankers acceptances issued by banking
institutions in the United States and payable to the United States.

2 For example, one senior FINRA executive has indicated that that FINRA is concerned that, when
borrowing fully paid for/excess margin securities from retail customers, firms are not adequately disclosing
among other things the amount of revenue that firms are deriving from the on-lend of such securities.
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estimate at that moment in time as there would be no way of knowing exactly what rate
that security would be lent out at initially or over the life of the loan. Because this
disclosure would not provide meaningful information to assist the customer in making
any loan or investment-related decision and would only be a rough estimate in any event,
we do not believe it is appropriate to require firms to generate and disclose this type of
information to customers that are prospective loan counterparties.

Proposed FINRA Rule 4330(b)(2) also requires a member firm to determine whether the
transaction is suitable for the customer. As it relates to this requirement, we request
further clarity about FINRA’s views on a suitability determination with respect to stock
loan transactions. If a customer is fully informed of the risks associated with the
transaction, executes a master securities lending agreement with the firm which sets forth
the terms and conditions of the loan, the loan is fully collateralized in accordance with
Rule 15¢3-3(b)(3), and there are no limitations placed upon the customer’s ability to sell
the loaned security or draw upon the collateral, we would like further clarification on
what would make a customer unsuitable to participate.

Fundamentally, we question FINRA’s implicit assumption that the loan increases rather
than decreases the customer’s risk position. Although the customer is foregoing SIPC
protection, the customer is doing so only upon receipt of Rule 15¢3-3(b)(3) qualifying
collateral. Furthermore, if the collateral is placed with a separate custodian, the customer
may have two counterparties standing behind the obligation to return the securities or
release the collateral rather than just a single counterparty (i.e. their broker-dealer
backstopped by SIPC). Although we firmly agree that each customer should be informed
that they are losing SIPC coverage in making these loans, we question whether the
customer is actually taking on additional risk rather than mitigating risk by doing so.

In this regard, we do not believe a customer’s investment objective is applicable, as these
are loans and not investments or securities purchase or sale transactions. We also do not
believe a customer’s net worth or net equity should be used to determine whether a
customer is suitable to participate in a fully-paid or excess margin securities lending
program, particularly if a customer already owns individual securities and bears the risk
of those investments. Ultimately, we do not believe that customers should be excluded
from the opportunity to generate additional income on their securities positions, solely
based upon not meeting certain net income or equity standards, as long as the terms of
these programs are fully disclosed.

We do agree with FINRA’s concerns about member firms recommending that customers
purchase certain hard to borrow securities for the sole purpose of lending such securities

as fully-paid securities. However, such activity is already covered under NASD Conduct
Rule 2310 (Recommendations to Customers — Suitability), as it relates to the purchase of
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the securities. Finally, if a FINRA believes it is necessary to establish a separate
suitability determination as it relates to the lending of fully-paid or excess margin
securities, we believe it should be applied at the program level and not on a transaction
by transaction basis.

Although not without some risk, we believe that if structured appropriately, and member
firms adhere to their Physical Possession or Control obligations set forth under Rule
15¢3-3, a fully-paid or excess-margin securities lending program provides customers with
a beneficial opportunity to earn income by lending brokers or dealers certain hard to
borrow securities positions held long in their account. This opportunity has not typically
been available to retail customers in the past. Although we agree that firms have an
obligation to make customers fully aware of the risks associated with this type of activity,
such risks alone should not prevent less affluent retail customers from being allowed to
participate in these loan programs, nor should they impose additional suitability
obligations on a member firm, unless the member firm’s program has limitations on the
customer’s ability to sell the securities on loan.

We would like to thank FINRA for considering our comments. Please contact me at
(617) 563-0312 should you have any questions concerning this letter.

Sincerely yours,
Coee ™ ek en

Erica M. Vaters
Vice President — Fidelity Institutional Compliance
Fidelity Capital Markets, a division of National Financial Services LLC.
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