
Information Notice

1

October 25, 2013

Executive Summary
FINRA is amending the Form U4 to update the Judgment/Lien Disclosure 
Reporting Page (DRP) to add a question regarding the date a registered person 
learns of an unsatisfied judgment or lien.1 The amendments are effective 
October 26, 2013.

Questions regarding this Notice should be directed to the Gateway Call Center 
at (301) 869-6699.

Discussion
Firms are required to report when a registered person becomes subject to an 
unsatisfied judgment or lien in response to Question 14M on Form U4. Firms 
also must complete the corresponding Judgment/Lien DRP to provide details 
about the unsatisfied judgment or lien. Under the FINRA By-Laws, firms are 
required to report such matters not later than 30 days after learning of the 
facts or circumstances giving rise to the event (i.e., the filing of the judgment or 
lien).2 Firms that do not report such matters in a timely manner are subject to a 
late disclosure fee under Section 4(h) of Schedule A to the FINRA By-Laws.3 

Currently, the Judgment/Lien DRP requires only the date a judgment or lien 
was filed; it does not ask for information about the date that the registered 
representative learned of the judgment or lien.4 If the date that a judgment 
or lien is filed is different from the date that the registered representative 
learns of the event, the Central Registration Depository (CRD®) may assess 
an erroneous late disclosure fee when the matter is reported. To address this 
discrepancy until the Form U4 could be amended, in 2012, FINRA instructed 
firms to report in a free-text section at the end of the Judgment/Lien DRP the 
date that a registered representative learned of an unsatisfied judgment or lien 
if that date was different from the date that the judgment or lien was filed.5 If 
a firm provides a date in the free text section of the DRP, FINRA staff reviews 
the information the firm provides to determine whether a filing is late based 
on the date the registered person learned of the judgment/lien and, if it is late, 
will assess the late disclosure fee based on that date.
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October 26, 2013

To provide clarity with respect to the reporting of events involving unsatisfied judgments 
and liens and re-automate the late disclosure fee process, the amendments add to the 
Judgment/Lien DRP a question regarding the date that a registered representative learns 
of the judgment or lien. The current question regarding the date the judgment or lien was 
filed also will remain in the DRP.6 By amending the Judgment/Lien DRP in this manner, 
firms will be aware of the need to report both the date the judgment or lien was filed with 
a court and the date the registered representative learned of the matter. The amendments 
become effective October 26, 2013.7

1.	 See Securities Exchange Act Release No. 70227 
(August 19, 2013), 78 FR 52594 (August 23, 2013) 
(Notice of Filing and Immediate Effectiveness of 
SR-FINRA-2013-034).

2.	 See FINRA By-Laws, Article V, Sec. 2(c). 

3.	 The amount of the fee is based upon the number 
of days the disclosure is late. See Section 4(h) of 
Schedule A to the FINRA By-Laws.

4.	 See Section 4 of the Judgment/Lien DRP.

5.	 See Information Notice 08/17/12. See also Section 
8 of the Judgment/Lien DRP.

Endnotes

6.	 FINRA, however, is proposing to clarify that this 
question pertains to the date that the judgment 
or lien was filed with a court.

7.	 Once the amendment is implemented, firms 
should no longer report the date that a registered 
representative learned of an unsatisfied 
judgment or lien in the free-text section at the 
end of the Judgment/Lien DRP.
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