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!r. Arnold R. Sch:n.~:i.dler 
'resident 
\. R. Sc~Jcidlcr & co:. Inc. 
l270 Avc:iu::? of the L"'1·:1~ricas 
~ew Yor1:, nc'tv Yorl~ 10020 

)ear Hr. Schr:icidler: 

_______________ , 

·. 

Thin is in response to your letter of October l5, 19764 

::m behalf 0£ A. R. Schl!J.C_:l.(1~&.J~.o~I_nc, ("Schmeidler'') , 
r.cgardin~ t!1e tr<;atm~nt of· c~rtc::li!.1 deferred incorae accounts 
rursuant to Rule 15c3-3 (17 CFR 21+0. ~5c3-3) under the Secu­
rities :C~::chl:.nge Act of 193/~ (the "Act"). 

You .. t;:\.pl~:d.n th.:it fichmeic11er is a re!];istercd investment 
advisor ~ne l>l.·ol~cr-clealcr and has invest1~!cnt advisory con­
tacts ·with clients unr.ler ·which fees arc paid qu.'.lrtcrly in 
ac.hr~mce. It is your practice to record as income only the 
earned position of the ;ee, trcn.tinz the remaininj_j maount as 
unearned inco~e subj cct to re£:.ind . . · H:r th regord to the above, 
you q:.ic.stion if the uacnrncd portion. of the fee rmst be in-· 
eluded in Sch~eidlcr' n "i·7ccklv calculation of its reserve re­
quirement parsuant to Rule 1Sc3-J. 

· - - ~ased 0~1 · -your- rcpresc::ntation that . ~ttch_ amo~nt _s.~lcly 
represent!; prcpa:i.d m'.lo~mts f.or Sdoci<ller' s invcs t1:u.~nt ad­
visory service, ·the Division would rei3e no question if 
such prcpai<l fees arc not included in Sch~~i<llcr's weekly 
calculation of itf.l reserve rc-q:.1ire:m2nt p.ur.suant to Rule 
15c3-3. 

The Di vi!: ion notes, however. that such nr;1otmts mu!Jt be 
includcj in Sclli~ei<llcr's n~~rceatc indcbtcdncGG purGuant to 
Rule 15c3-l (17 CFil 2L10.15c3-l) 1.mclcr the Act . . 

cc: Thrn.1:1 ~; Co!l tn 
N/l.SI) 

Sincerely, 

Robert T... Sm:J.th 
Sccuriticc Operntion9 

Specialist 



"• r • , R. 8c1D11~1nu:1i & Co., !Ne. 

O_ 

. i 

Securities and Exchange 
Washington, D.C. 20549 

. 

1270 A \"J::~ui-: OF 'J'In: AlUmtCAS 

'NEW' i·om•. NEW" Tom~ 10020 

f212) 489-7000 

October 5, 1976 
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r' · · ·- • .-..-.,, 1r-[j/. · 
Comm fss icin· . .:. i '· i=.. , 

iOEf 8197$ 
Rl"."D S. 'E. c. 

Attention: Mr. Mark Bermar.i,1 .. J i:r , .. ,-r . 
~~~:~r r.rwuna~ 

OCT 8- 1976 

Gentlemen: 
~·'-.a. r- · ·• 

At the request of the National Associatio·n of Securlties 
Dealers, we would appreciate receiving clarif icatipn of the 
following question. 

We are registered investment advisers and broker-dealers. 
As investment advisers, we have contracts with our·clients 
under whl.ch fees are paid quarterly in 2dv.ance. It has 
been our practice to record as Income only the earned portion 
of these fees~the remaining amounts are treated as deferred 
I nconie subject to refund. We w9-LJ-l d- I i ke ts...J5now if we shou Id 
Include the ~eferred. arnounts,',(n our weekly ca.'\culation of 
reserve requ 1 remen:ts under Ru.I~:~· 

Thanking you in anticipation of your early reply, I am, 
. - · -- . . -- · - . --- - - - - -- - ... 

ARS:gj 

c.c. Mr. Tom Costa 
NASO 




