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Mr. Maurice J. Minen 
Director of Financial 

and Operational Standards 
New York Stock Exchange, Inc. 
SS Water Street 
New York, New York 10041 

Dear Mr. Minen: 

March 19, 1984 

This is in response to your October 14, 1982 letter 
wherein you request a •no-action• position from the Division 
regarding the treatment of certain items in the computation 
of reserve requirements under Rule 1Sc3-3 of the Securities 
Exchange Act of 1934 (17 CFR S240.1Sc3-3). 

With respect to the questions you raised regarding 
dividend and interest receivables, we understand the facts to 
be as follows: Some New York Stock Exchange ("NYSE") 
member firms, as a matter of practice, credit their customers' 
accounts for dividends and interest on payable date even though 
these funds have not yet been received by the firm. As 
these amounts are recorded as credit items in the "Formula 
for Determination .of R~serve ~equirement fo~ Broke~s and pealer~· ­
(the •Formula") as computed under Rule 1Sc3-3·, you suggest 
that firms be allowed to offset these credit items by recording 
as debit items in the Formula the amounts receivable from 
the Depository Trust Company (•DTC•), directly allocable to 
the dividends and interest payable to customers. 

The Division will raise no question and recommend no action 
be taken if broker-dealers include as debit items in the Formula 
amounts representing dividends and "interest receivables 
provided that: 

1) the debit items are allocable to credits in the Formula, 
resulting from the firm's crediting its customer 
accounts for the same dividends or interest: 

2) the dividends or interest receivables are due from 
DTC: and 

3) the receivables are outstanding for no more 
than five days. 



0 

0 

With respect to your questions regarding the situation 
where the firm has a customer long position allocated against 
a proprietary short position, we understand the ·facts to be 
as follows: A NYSE member firm has been creating •reverse 
conversions", a trading strategy whereby securities are sold 
short while maintaining hedged positions in listed options 
(i.e., long calls and short puts). In order to satisfy its 
contractual obligation as a short seller, the member firm 
delivers customer margin securities if available. The· Rule 
requires that if the customer long positions allocate to the 
firm short positions, the market value of the long positions must 
be included as a credit item in the Formula. The firm believes 
that this treatment is not appropriate. In essence, the 
firm believes that the reverse conversion positions result 
in a reduction in risk that warrants excluding the customer 
credit from the Formula. 

Rule 15c3-3 was designed to restrict customer funds and 
securities from use by the broker or dealer in its proprietary 
trading. While the broker or dealer may use in accordance with the 
Rule a customer's margin securities in its business, that use 
produces a credit item in the Formula. To exclude that credit 
from the Formula based on a theory of risk would be contrary 
to the ~lear · intent of the Rule. Accordingly, the tiivision 
is unable to grant your request for a no-a~tion position with 
respect to this issue. 

Sincerely, 

Michael A. Macchiaroli 
·Assistant Director 




